2 maj 2010

Bara 5.475 blöjbyten*


Det finns så många ställen man kan byta en blöja: I bakluckan på en bil, bakom ett träd, på sätet till en restaurangtoalett ... var som helst där det går att lägga ut en handduk. Fast vart man än går, måste man ha med sig den eviga skötväskan. Annars ligger man risigt till. Ett tag i alla fall.
För allting har ett slut, framåt treårsåldern brukar de flesta kunna parkera skötväskan på hyllan. Och pusta ut en smula. Innan toatorkandet tar vid.
Då har ni förmodligen hunnit byta över 5.000 blöjor. Och gått ut med över 1.000 stinkande blöjpåsar. Och köpt nästan 100 blöjpaket för sammanlagt sådär en 10.000 pix ...

* Beräkningen är gjord på i snitt fem blöjor per dag i tre år. Enligt Growing People är 80 procent av barnen torra både dag och natt vid tre års ålder och omkring 90 procent vid sex års ålder. Flickor är något tidigare än pojkar vad gäller både att kissa och bajsa på pottan.

Vilket är det märkligaste stället du bytt en blöja på? Vad är ditt knasigaste blöjminne? Klicka på rubriken och kommentera!

6 kommentarer:

  1. Jag födde mitt första barn i Tyskland. Där tyckte barnmorskorna av någon anledning att man inte skulle befatta sig med blöjor med kardborreband. Istället skulle man ta en cellstoffbit och en rätt stor bommullsduk. Sedan utfördes origami med tygduk; skitkrångligt var det och det skulle vikas och vändas och fästas... Där stod vi, snittade och dubbelvikta och hormonellt upp och ned och vek dukar och undrade vad vi givit oss in på...

    SvaraRadera
  2. Kanske uppslag för ett inlägg: Antal kilo cellstoff?
    Här kan man förresten läsa om en cellstoffsentusiast:
    http://skolfrokensblogg.wordpress.com/2008/07/24/club-cellstoff/#comment-9102

    SvaraRadera
  3. Tack och lov att mina barn är kroniskt förstoppade, jag kommer ner rejält i antal bajsblöjor iallafall. Tvååringen här hemma pratar mycket om att gå på toa som storebror, men det är på lek. Hon sitter där med alla attribut, blöja av, fotpall och bok och så skall man torkas. Inga kroppsvätskor utsöndras - alls.
    /Helena

    SvaraRadera
  4. Bok?!? Nu fattar jag varför vår potträning liksom aldrig tar fart.

    SvaraRadera
  5. Haha, även förstoppning kan alltså ha sina goda sidor.
    Om jag inte minns fel var det i det där läget som vi (otåliga människor) började muta med klistermärken hemma hos oss. Ett klistermärke för varje bajsning på toaletten. Och så lekte vi kaninmamma och kaninbarn som låtsasbajsade och fick låtsasklistermärken, för att liksom nöta in belöningsmekanismen. Otroligt vad man orkar ibland ...

    SvaraRadera
  6. Jeeeez. Tredje barnet för mig. Sjätte för Evert. Låtsasklistermärken. Skulle inte tro det...

    SvaraRadera